Het blijft een spannende periode. De tijd waarin je eindelijk de leeftijd bereikt hebt om rijlessen te mogen gaan volgen. Je bent waarschijnlijk al met je vrienden aan het kijken welke rijschool je gaat uitkiezen. Misschien heb je al vrienden die hun rijbewijs al hebben en wil je graag bij dezelfde rijschool gaan lessen. Dat is natuurlijk een mogelijkheid.

Je kunt ook gewoon eens even gaan vergelijken. Je maakt een voor selectie van rijscholen die je iets lijken en gaat bij allemaal eens een lesje volgen. Vaak kan je dit gratis aanvragen. Je wordt opgehaald en gaat een eerste lesje volgen. Misschien maak je je zorgen omdat je nog nooit in een auto gereden hebt. Tijdens een proefles ga je gewoon even rustig kennismaken. Ga je bij een rijschool ALMERE lessen dan kun je gerust diverse rijscholen uitproberen.

Je leert de instructeur kennen en weet direct of er een klik is. Als die er inderdaad is, dan kun je direct een afspraak maken om met je volgende lessen te gaan starten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om nog een proefles bij een andere rijschool te doen. Dat is helemaal aan jezelf.

Rijles pakketten

autorijdenVaak hebben rijscholen een pakket beschikbaar. Je neemt daarin een compleet pakket af. Dat is inclusief een aantal lessen (bijvoorbeeld 20 of 30 rijlessen) en ook wordt het examen dan direct betaald. Dit is voor sommige mensen interessant. Je weet zo direct wat je kwijt bent en kunt je gaan focussen op de lessen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om losse rijlessen te gaan volgen.Woon je nu in een andere omgeving? Bijvoorbeeld in Utrecht? Kies dan voor een rijschool daar in de buurt.

Je betaald dan aan het einde of het begin van de rijles. Allebei kunnen een oplossing zijn. Het ligt er maar net aan hoeveel lessen je verwacht nodig te hebben. Als je een pakket afneemt bij je rijschool, dan bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat je niet de eerste keer slaagt voor het rijbewijs. Je kunt dan alsnog een aantal extra lessen nemen om opnieuw te kunnen lessen. Uiteraard zul je voordat je praktijkexamen kunt doen wel eerst je theorie examen gehaald moeten hebben. Je kunt daarvoor terecht bij het CBR. Sommige rijscholen bieden ook theorie cursussen aan, bijvoorbeeld in de avonden.